טארט ריקוטה עם אגסים ושקדים

אפשר לקצר את הדרך ולהכין את הטארט הזה עם אגסים מקופסת שימורים- אבל לקבלת הדבר האמיתי מומלץ להכין את האגסים בבית יום מראש.

טארט ריקוטה ואגסים טארט ריקוטה ואגסים

מצרכים:

לבצק:

-2 כוסות קמח (280 גרם)

– 2 כפות קורנפלור (20 גרם)

– חצי כפית מלח.

-200 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות קטנות.

– שקית אבקת סוכר (100 גרם)

– ביצה אחת טרופה.

לאגסים:

– 7 אגסים קלופים עם העוקץ.

– ליטר מים.

– 2 וחצי כוסות סוכר (500 גרם)

– מקל וניל חצוי לשניים. (או שתי כפיות תמצית וניל איכותי)

למילוי ריקוטה:

– 200 גרם גבינה ריקוטה.

– 200 גרם גבינת שמנת.

– חצי כוס סוכר (100 גרם).

– 3 ביצים.

– 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.

-וניל: אם במקל אז חצי מקל מרוקן, אם בתמצית אז כפית תמצית איכותית.

לציפוי:

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים.

אופן הכנה:

לאגסים:

-בסיר בינוני  מביאים לרתיחה את המים, הסוכר והוניל. מנמיכים את עוצמת האש ומכניסים בזהירות את האגסים ומבשלים על אש נמוכה ועם מכסה סגור כשעה עד שהאגסים מתרככים אך שומרים על צורתם. שימו לב- יש להפוך את האגסים אחרי מחצית זמן הבישול.

– בתום הבישול שומרים על המכסה סגור ומכניסים לקירור למשך הלילה (או לפחות 8 שעות). רצוי לסובב את האגסים מדי פעם.

לבצק:

הרחבה על הכנת בצק פריך- כאן

– במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, קורנפלור, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.

-מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.

-מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור. (מומלץ לילה במקרר)

*מחממים תנור ל180 מעלות*

– מרדדים את הבצק הקר לעובי הרצוי (כחצי סנטימטר)

"ברידוד בצק פריך, חשוב לא להפריז בקימוח שעלול לפגוע במרקם. אך עם זאת (!), אין דבר מעצבן יותר מעבודה עם בצק פריך לא מקומח.ברידודו, קמחו את משטח העבודה (אני מרדד בדר"כ ישירות על נייר אפייה) וקמחו את המערוך. הוציאו את הבצק מהמקרר. אם הבצק עבר קירור ארוך והוא נוקשה, ניתן לחבוט בו עם המערוך כמה פעמים לריכוכו. רדדו בלחץ שווה כשהידיים מונחות מעל המערוך ולא מהידיות ורדדו לכיוון הנגדי מכם (מהאמצע כלפי חוץ). סבבו את הבצק רבע סיבוב אחרי כל רידוד, ורדדו שוב מהאמצע לכיוון הנגדי. זה יעזור ברידוד שווה ואחיד. מדי פעם הפכו את הבצק וקמחו אותו שוב משני הצדדים למניעת הדבקות למשטח העבודה. כשהגעתם לעובי הרצוי, בעזרת סכין חדה חתכו עיגול בקוטר גדול יותר מהתבנית- שיישארו שוליים ,  העבירו את הבצק לתבנית (שיטה נוחה שמצאתי בשיטוטיי– העבירו לדקה 3.50.), הדקו אותו לדפנות ולתחתית. אך אל תחתכו את השוליים עדיין.

לאחר שהבצק בתבנית, חוררו אותו בכמה מקומות שונים עם מזלג- זה ימנע כיסי אוויר והתנפחות הבצק. אם במהלך האפייה הבצק מתנפח, השתמשו בקיסם כדי לחורר אותו במקומות שהתנפחו- הוא יצנח חזרה.

הכניסו להקפאה (עם השוליים)עד לאפייה. כשהבצק קר, חתכו את השוליים עם סכין חדה. בשלב שהבצק קר החיתוך יהיה נוח יותר וייצור דפנות ישרות ואחידות וימנע קריעה של הבצק.

מי שחושש משלב בכנת המשקולות לבצק פריך, ניתן לאפות את הבצק ישר מהקפאה- אך התוצאה תהיה שונה: הבצק יתכווץ מעט.

בשלב הראשון, נכסה את הבצק המרודד בשתי רצועות ניילון נצמד גדולה, אחת לאורך ואחת לרוחב, ונמלא בקטניות כלשהן (שעועית לבנה, חומוס וכ'ו). נמלא עד לגובה הדפנות ונכסה בניילון הנצמד (אפשר להשתמש גם בנייר אפייה לפעולה זו). זה ימנע את צניחת השוליים כלפי הטארט ויעזור ביצירת דפנות גבוהות. להכניס לתנור שחומם מראש. עכשיו מתחיל שלב ה"אפייה העיוורת". שלב זה ייקח בין 10-15 דקות. השלב הבא יהיה (בזהירות!) להוציא את התבנית מהתנור ולהסיר את משקולת הקטניות- והחזרת התבנית לתנור עד לאפייה מלאה. הבצק מוכן כשהוא מזהיב כולו. (בין 15-20 דק')"

מתוך קצת על בצק פריך.

-מצננים.

למלית הגבינה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

– במיקר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת הריקוטה עם השמנת, מוסיפים את הסוכר עד שהוא נמס ולא נותרו עוד גרגרים.

-מוסיפים את הוניל ואת הביצים אחת אחרי השנייה (לא מוסיפים את הבאה עד שהקודמת נטמעה לחלוטין)

– מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

הרכבה:

– חותכים את האגסים לפרוסות. ( קוטמים את העוקץ של האגס, חותכים כל אגס לחצי, מוציאים את הגרעינים וחותכים לפרוסות דקות אך לא דקות מדי)

– מפזרים בצורת מניפה על התחתית בצק פריך את האגסים.

– שופכים את מלית הגבינה על האגסים.

-מפזרים את השקדים הפרוסים מלמעלה.

-אופים כ40-45 דקות עד שהמלית מתייצבת בשוליים והמרכז עדיין מעט רוטט.

-בתום האפייה מצננים ומכניסים לקירור להתייצבות. (רצוי למשך הלילה או לפחות 8 שעות)

בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: