עוגת גבינה "אלפחורס"

העוגה הזאת מתאימה לכולם, אבל תתאים במיוחד לחובבי האלפחורס.

IMG_5639 IMG_5595IMG_5620

היא מורכבת מתחתית בצק פריך קוקוס ("סבלה קוקוס"), ובציפוי ריבת חלב. אבל לא כאן נגמר התענוג- לאחר שמכינים את העוגה "מפרישים" כוס וחצי בלילה לקערה נפרדת וטורפים פנימה ריבת חלב, ואז יוצרים על עוגת הגבינה דוגמת שייש.

לפני הכנסת הבלילה לתבנית איטמו את התבנית עם נייר כסף כדי למנוע מהבלילה לנזול החוצה. 

השתמשו בטריק העיתון הרטוב כדי לשמור על שוליים צחורים. (תמצאו הסברים כאן)

11258323_10203171926973599_3474462459954340073_n(מי אמר שקונדיטוריה זאת לא אומנות?)

מצרכים: 

תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24.

לתחתית:

– 2 כוסות קמח פחות 2 כפות (260 גרם)

– חצי כפית מלח. (3 גרם)

– 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.

– שקית אבקת סוכר (100 גרם)

– חצי כוס שבבי קוקוס (50 גרם)

– חצי כוס+ כף שקדים מולבנים טחונים (50 גרם)

– 2 כפות שמנת מתוקה (30 גרם)

לגבינה:

– 500 גרם גבינה 9%.

– 2 גביעי גבינת שמנת לפחות 25% (440 גרם)

– גביע ורבע שמנת חמוצה (250 גרם)

– כוס ורבע סוכר (250 גרם)

– 5 ביצים

-וניל: אם במקל אז חצי מקל מגורד, אם בתמצית אז כפית תמצית איכותית.

– כף קורנפלור.

– 5 כפות ריבת חלב.

לציפוי:

– 5 כפות ריבת חלב.

– שמנת מתוקה : כמה שצריך. ("לפי העין"- אסביר בהוראות הכנה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל160 מעלות.

(להוראות הכנה מורחבות על בצק פריך וטיפים לרידוד- כאן)

– במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות בינונית קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

-מוסיפים את אבקת הסוכר, הקוקוס והשקדים ומעבדים קצרות.

– מוסיפים את השמנת ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

– לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (כ-חצי סנטימטר) וקורצים עיגול בקוטר התבנית. מעבירים לתבנית. (טכניקה להעברת בצק תמצאו כאן)

– מכניסים לתנור שחומם מראש לכ15-20 דקות עד להזהבה מלאה. לאחר האפייה מניחים בצד לצינון ומכינים את מלית הגבינה.

לגבינה:

מחממים תנור ל150 מעלות.

– במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את שני סוגי הגבינה והשמנת חמוצה עד לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד שכל הסוכר נמס ולא נותרו גרגרים.

– מוסיפים את הוניל ואת הביצים אחת אחרי השנייה (לא מוסיפים את הבאה עד שהקודמת נטמעה)

– בקערה נפרדת טורפים את הקורנפלור עם חצי כוס מבלילת הגבינה נמרצות עד לקבלת תערובת ללא גושים. מכניסים חזרה לתערובת הגבינה ומערבבים.

– לקערה נפרדת "מפרישים" כוס וחצי מבלילת הגבינה, מוסיפים 5 כפות ריבת חלב וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

-אוטמים היטב את התבנית עם הנייר כסף.

– שופכים תחילה את בלילת הגבינה על התחתית בצק האפויה.

– בעזרת כף מעבירים תלוליות של תערובת הגבינה עם הריבת חלב, ולבסוף "מקשקשים" עם סכין ליצירת מראה שייש.

-אופי כשעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ובמרכז היא עדיין מעט רוטטת.

– מצננים לחלוטין, ומעבירים למקרר להתייצבות ללילה. (או לפחות ל8 שעות)

לציפוי:

כאשר העוגה יציבה לחלוטין, מערבבים ריבת חלב עם שמנת רק עד לקבלת מרקם שנוח למריחה (להוסיף כף אחרי כף, כי יכול להיות שרק כף אחת תספיק- תלוי בסמיכות ריבת החלב שהשתמשתם בה)

בתאבון!

2 תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: