קינוח כוס- מוס פסיפלורה, מוס גבינה ושוקלד לבן עם רוטב פסיפלורה.

קינוח כוסות אביבי ומרענן- תחתית פירורית, שכבת מוס פסיפלורה, שכבת מוס שוקולד לבן וגבינת שמנת, וציפוי רוטב פסיפלורה.

שימו לב, כדאי לקרוא קודם את המתכון במלואו לפני שמתחילים בהכנות מכיוון שיש כמה שלבים שצריך לעשות מראש (לדוגמא הכנת הגנאש שוקולד לבן)

את שכבת המוס שוקולד לבן וגבינת השמנת מייצב השוקולד לבן ולכן לא מוסיפים ג'לטין לתערובת הזו, אלא רק לתערובת המוס פסיפלורה. 🙂

מוס גבינה ופסיפלורה מוס גבינה ופסיפלורה מוס גבינה ופסיפלורה

מצרכים:

שקיות זילוף (לא חובה)

למוס גבינה ושוקולד לבן:

-250 גרם שוקולד לבן.

-גביע גבינת שמנת. (220 גרם)

350 גרם שמנת מתוקה.

לרוטב+מוס פסיפלורה:

-כ 9 פסיפלורות. (300 גרם נוזל פסיפלורה), מרוקנות עם הגרעינים לסיר.

– כוס מים (200 גרם)

– חצי כוס סוכר (100 גרם)

– כף קורנפלור מעורבב עם מעט מים (להמסת הקורנפלור)

-חצי כפית ג'לטין (2.5 גרם)

-כף מים קרים מאוד (15 גרם)

לתחתית:

עוגיות שבורות- "לפי העין" (פתי בר יהיו מעולים)

אופן הכנה:

-בקערה ממיסים 250 גרם שוקולד לבן ו100 גרם מהשמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת (גנאש) אחיד ומבריק. מניחים בקירור (לפחות 3 שעות)

מכינים את הג'לטין: שמים בקערה קטנה ג'לטין ומים קרים, מערבבים ומניחים בצד לכחמש דקות, עד שכל הג'לטין ספג את הנוזל. לאחר מכן ממיסים את התמיסה במיקרוגל (כמה שניות בודדות יספיקו- לא להרתיח), תתקבל תמיסה שקופה. מניחים בצד.

– מפוררים את העוגיות ומניחים בתחתית של כל כוס.

– מרוקנים את הפסיפלורות לסיר (חותכים כל פסיפלורה לחצי ועם כפית מרוקנים את התוכן), מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה (טורפים קלות עם מטרפה), מנמיכים את האש, מוסיפים את הקורנפלור ומגבירים את האש, טורפים נמרצות עד להסמכה של הרוטב. בזהירות (אפשר לחכות שיתקרר קצת) מוציאים כוס מהרוטב, מחכים 5 דקות שיתקרר ומוסיפים את תמיסת הג'לטין לכוס רוטב הפסיפלורה. (במידה והג'לטין נקרש, אפשר לחמם קלות במיקרוגל, שוב- רק כמה שניות!) את הרוטב שנשאר בסיר מניחים בקירור.

– במיקסר עם בלון מקציף מקציפים את הגנאש שוקולד לבן עם עוד 50 גרם שמנת מתוקה (לא להקציף יותר מדי, חצי דקה תספיק, אנחנו רוצים להגיע רק למצב שהגנאש קצת יותר "פתוח"), ייתכן שהגנאש "יישבר" (יהיה במירקם מעט פירורי, אל דאגה, לאחר הוספת קרם הגבינה זה ייעלם), מרוקנים את הגנאש המוקצף לקערה גדולה.

– מקציפים (לא צריך לשטוף את המיקסר) את גבינת השמנת עם שארית השמנת מתוקה (200 גרם), תחילה על מהירות נמוכה ולהגביר לאט לאט למהירות גבוהה. להקציף כ-2 דקות (לא להגיע לקצף עמיד ויציב מאוד, אלא למרקם  שכמו שאני אוהב לקרוא לו "קצף גילוח")

– לאחר שהקציפה מוכנה, אנחנו לוקחים כשליש מהתערובת גבינה ומערבבים לתוך הגנאש שוקולד כדי להשוות את המרקמים. אח"כ מקפלים את השליש השני והשלישי בזה אחר זה- וזהו, יש לנו את המוס גבינה ושוקולד לבן!

– בקערה נפרדת יש לשפוך את הכוס רוטב פסיפלורה שהוספנו לו ג'לטין (אם הכוס רוטב נקרשה בגלל הגל'טין, חימום למרקם נוזלי במיקרוגל יספיק), תחילה "נפריש" 3 כפות גדושות מהמוס גבינה ונטרוף לקבלת תערובת אחידה (שוב השוואת מרקמים) , ואח"כ נקפל בעדינות עוד 7 כפות מהמוס גבינה למוס פסיפלורה- ועכשיו גם יש לנו מוס פסיפלורה.

הרכבת הכוסות:

יש להעביר כל מוס לשק זילוף (אין צורך בצנתר) ולזלף על תחתית העוגיות כרצונכם, אפשר גם עם כף. אפשר ליצור מספר שכבות שונות או חצי-חצי, ליישר בין שכבה לשכבה ליצירת מראה אחיד.

מקשטים עם הרוטב פסיפלורה.

*גיוון: ניתן להכניס בין השכבות נשיקות מרנג קטנות. 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: