עוגת גבינה Ben&Jerry (או-עוגת גבינה יעל

עוגת גבינה קרמית, שהמרכיב העיקרי שלה- לא אחר מגלידת בןאנדג'רי!לגלידת בן אנד ג'רי יש מגוון טעמים רחב, וככה אפשר לשחק גם עם עוגת הגבינה שלכם וליצור עוגות שונות.

למה עוגת גבינה יעל? בדירה יש מאבק כוחות בין יעל וטל (השותפות), מצד אחד- יעל שמעדיפה עוגות גבינה, ומצד שני טל ועוגות השוקולד. כשהכנתי את עוגת הגבינה הזו, יעל והעוגה התאהבו ממבט ראשון. (חייב לציין, שגם טל, שלא מחבבת עוגות גבינה.. לקחה חלק בפרוייקט "חיסול עוגת הגבינה")

את העוגה אופים בחום יחסית נמוך (150-160 מעלות), עם "טבעת עיתון רטוב" (הסברים בהמשך) ומגש עם מים רותחים בתחתית התנור שימלא את התנור בלחות.

1 CSU_3143 12_(1_of_2)CSU_3150

מתכון לתבנית בקוטר 24:

לתחתית בצק פריך-

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (כשאני אופה, ומתכון קורא לחמאה קרה בקוביות, דבר ראשון אני חותך את החמאה ומכניס אותה למקרר, ככה היא תהיה במצב האופטימלי שלה)

100 גרם קמח (שני שליש כוס ושתי כפות)

70 גרם סוכר. (חצי כוס פחות שתי כפות)

(או.. 250 גרם פירורי עוגיות ו100 גרם חמאה מוממסת. אני אוהב להשתמש בעוגיות לוטוס להוסיף עניין לטעם)

לעוגה-

-חבילת גלידת Ben&Jerry בטעם כרצונכם, אני השתמשתי בטופי קראנץ'. 350 גרם.

-2 חבילות גבינת שמנת. (אני בעד להפחית באחוזי השומן בעוגות גבינה, בעוגה הזאת לא הייתי משנה. כשממיסים את הגלידה היא נהיית נוזלית, וכדי לתת לבלילה "קונטרה" ולהסמיך אותה, כדאי להשתמש בגבינת שמנת)

– מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

-וניל (בתמצית- כפית, במקל- חצי מקל מגורד, החצי השני ישמש לציפוי)

– שני שליש כוס סוכר (150 גרם)

– 4 ביצים

לציפוי-

– 250 גרם גבינה לבנה 5-9 אחוז שומן (גביע אחד)

– 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה (גביע אחד קטן)

– 100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת)

– חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

-וניל (חצי המקל שנותר או כפית תמצית וניל)

אופן ההכנה:

הכנות מקדימות:

לרפד תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפייה.

השריית רצועות עיתון במים (הסבר+ תמונות בסוף הפוסט)

להפשיר את הגלידה.

לתחתית:

מחממים תנור ל180 מעלות.

1. במעבד מזון מעבדים חמאה וקמח לתערובת פירורית (את אותה הפעולה ניתן לבצע עם מיקסר ו- וו גיטרה)

2. לאחר קבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הסוכר ומעבדים קצרות.

3. את התערובת הפירורית שופכים לתבנית הקפיצית ומהדקים לתחתית. כדי ליצור תחתית ישרה ואחידה עוברים עם כף.

4. דוקרים את התחתית במזלג בכמה מקומות.

5. אופים כ15-20 דק' עד להזהבת התחתית. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

(לתחתית עוגיות- במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת ובפולסים יוצרים תערובת אחידה. משטחים לתבנית ומיישרים בעזרת כף. מכניסים להקפאה עד לשימוש)

לעוגה:

לחמם תנור ל160 מעלות. להניח מגש של תנור בתחתית התנור ולמלא אותו במים רותחים.

לעטוף את התבנית ברצועות עיתון רטוב.

1. בקערה גדולה מערבבים (לא טורפים) את הגלידה המומסת, הגבינות והשמנת חמוצה עם הסוכר והוניל)

2. מוסיפים את הביצים אחת אחת. (לא מוסיפים ביצה עד שהקודמת נטמעה לחלוטין)

3. התערובת שתתקבל תהיה נוזלית. לשפוך בזהירות את הבלילה לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש.

לאפות כשעה ועשר דקות-שעה ורבע עד שהשוליים יציבות והעוגה במרכז רוטטת. העוגה מעט תתפח אבל תצנח חזרה לגובה המקורי.

לצנן לחלוטין ולהעביר למקרר להתייצבות של לפחות 6 שעות.

לציפוי:

במיקסר עם וו בלון להקציף את השמנת, הגבינה, הוניל ואבקת הפודינג במהירות גבוהה כדקה- כשהתערובת מתחיל להתייצב להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (כ2-3 דקות)

למרוח על העוגה הקרה.

בתאבון 🙂

(צילום: כרמל סודרי)

איך להכין רצועות עיתון רטוב:

"פטנט העיתון" של קרין גורן.

למה בעצם להשתמש ברצועות אלו? מכמה סיבות- הרצועות הרטובות ימנעו מהשוליים להשחים וישאירו אותן לבנות ויפות. בנוסף, גיליתי כשאני משתמש ברצועות העיתון, העוגה לא מתבקעת ושומרת על פני השטח ישרים.

אופן ההכנה:

לקחת שני דפי עיתון גדולים, לקפל כל דף בנפרד לחצי לרוחב, ועוד פעמיים לחצי (סך הכל שלוש פעמים)

להניח בקערה גדולה ולכסות במים קרים. אחרי שרצועות העיתון ספגו מים, אפשר להוציא אותן ולנער מעט מהמים, אבל לא לסחוט. עם הרצועות לעטוף את התבנית. הרטיבות תדביק את הרצועות לתבנית.

עיתון1עיתון2

עיתון4עיתון3

2 תגובות

  1. פינגבק: פאי שוקולד וטופי (והפעם- פאי טל) | Bar zohar

  2. פינגבק: עוגת שוקולד קולה (או- עוגת היומולדת המושלמת) | Bar zohar

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: