עוגיות בצק שקדים פריכות (או- Roommate tea time)

אחרי שקנינו לדירה קנקן תה (סוף סוף!!) החלטנו לעשות לו חניכה. תוך חצי שעה הכנתי את העוגיות ואחרי אפייה קצרצרה עמדו לרשותנו קנקן תה ירוק ועוגיות פריכות במיוחד.

קבלו את עוגיות Roommate tea time:

לבצק:

-200 גרם קמח

-200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

-100 גרם סוכר (רגיל או כאבקת סוכר)

-100 גרם אבקת שקדים

-חצי כפית מלח

-3 כפות שמנת (או חלמון ביצה)

אופן הכנה:

(להרחבה על בצק פריך לחצו כאן)

מחממים תנור ל180 מעלות.

-במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח וחמאה עד לתערובת פירורית.

-מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים והמלח וממשיכים לעבד קצרות עד שהכל מעורבב היטב.

-מוסיפים את הנוזל (שמנת\חלמון ביצה) ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק.

(מומלץ לקרר את הבצק היטב לפני השימוש- לפחות שעה. אני מודה שכשהכנתי את העוגיות ל"שעת התה" לא קיררתי אותן, והן יצאו מעולות)

מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (כחצי סנטימטר) וקורצים לצורות. מפזרים עם מרווחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ8-10 דקות, עד שבשוליים העוגיות מזהיבות ובמרכז הן עדיין בהירות. את השאריות מרדדים וקורצים שוב. אם התנור שלכם לא אופה אחיד, רצוי לסובב את התבנית אחרי מחצית מזמן האפייה.

מצננים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: