עוגת שוקולד קולה (או- עוגת היומולדת המושלמת)

רגע, אז מה היה לנו עד עכשיו..?

עוגת גבינה ben&jerry, טארט שוקולד וטופי ופאדג' שוקולד עם בלאגן תותים.

כחלק מאהבה שלי לחפש ולפתח מתכונים חדשים, ישבתי וחיפשתי רעיונות לעוגת שוקולד יומולדת כמו של פעם, אבל רציתי להוסיף איזשהו עניין. אחרי חיפושים ארוכים נתקלתי במתכון שתפס לי את העין. לאחר שיפוצים קלים והתאמות- נולד המתכון הזה.

המתכון מכיל קולה גם בבלילת העוגה וגם בציפוי. אני אוהב לצפות את העוגה בשני שלבים: פעם אחת מיד כשהיא יוצאת מהתנור- לחורר אותה עם קיסם ולשפוך חצי מכמות הציפוי על העוגה בעודה חמה- חלק מהציפוי יחלחל לעוגה ויעשיר אותה. לאחר שהיא מתקררת, לצפות עם החצי שנותר.

הקולה, בנוסף לטעם הקרמלי, עוזרת להתפחת העוגה ע"י יצירת תגובה כימית עם הסודה לשתייה ובכך מסייעת בהתפחתה.

אז נכון- לא מדובר פה בעוגה מסובכת שדורשת מיומנויות אפייה גבוהות. אבל אני יכול להבטיח, שהעוגת שוקולד קולה תהפוך להיות העוגת יומולדת הקבועה שלכם.

עוגת שוקולד קולה

המתכון:

גודל תבנית 24X14 ס"מ. (אם בתבנית גדולה יותר- זמן האפייה יתקצר) 

לעוגה:

– 2 כוסות סוכר (400 גרם)

– 2 כוסות קמח (280 גרם)

– 3 כפות קקאו (30 גרם)

– כפית אבקת אפייה (3 גרם)

– כפית אבקת סודה לשתייה (3 גרם)

– חצי כפית מלח

– 120 גרם חמאה

– חצי כוס שמן (120 מ"ל)

-כוס קולה (200 מ"ל)

– חצי כוס ריוויון

– 2 ביצים.

– כוס גדושה שוקולד צ'יפס.

לציפוי:

-250 גרם שוקולד מריר

-200 גרם שמנת

– רבע כוס קולה (50 מ"ל)

אופן הכנה:

לעוגה:

מחממים תנור ל160 מעלות. תוכנית טורבו.

– בקערה גדולים מערבבים במטרפה את הסוכר, קמח, קקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב עד שהאבקות אחידות לחלוטין.

– בסיר מרתיחים על אש בינונית את החמאה, השמן והקולה. לאחר הרתיחה מסירים מהאש.

– יוצרים גומה בחומרים היבשים ושופכים לתוכה את הנוזלים החמים. מערבבים את התערובת רק עד לשלב שכל החומרים מאוחדים. מוסיפים את הריוויון ומערבבים. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

– יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס (לא לדאוג- הם ישקעו במהלך האפייה, אבל זה לא נורא ;))

אופים כ40-45 או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם בתום ה45 דקות הקיסם יצא רטוב, ניתן להוריד את חום התנור ל150 ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:
 בקערה ממיסים במיקרוגל את השמנת, השוקולד והקולה. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה עם קיסם ושופכים מחצית מכמות הציפוי על העוגה. אחרי התקררות העוגה ניתן לשפוך את החצי שנותר.

עוגת שוקולד קולה

4 תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: