קאפקייקס בננות ואגוזים קלויים

כשחיפשתי מה לעשות עם בננות שעמדו להבשיל יתר על המידה, נתקלתי  בקאפקייק הנהדרים האלה מהספר "הקאפקייקס של מרת'ה סטיוארט"'- לאחר שינוי הציפוי לציפוי חמאת בוטנים, הקאפקייק הפכו להיות קאפקייק שאי אפשר לעמוד בפניהם: קאפקייק בננות ואגוזים קלויים בציפוי חמאת בוטנים.

יש מתכונים עם בננות שקוראים למעוך את הבננות עם מזלג. אני מעדיף לחתוך אותם גס.

קליית אגוזים היא דבר פשוט, מחממים תנור ל160 מעלות, מפזרים על מגש מרופד בנייר אפייה את האגוזים ומכניסים לתנור ל10-15 דקות, מערבבים כל כמה דקות. איך יודעים שהאגוזים מוכנים? הם אמורים להשחים מעט ולהפיץ ריח חזק (ומדהים) של קלייה.

קאפקייק בננות קאפקייק בננות קאפקייק בננות CSU_3499

מצרכים ל28 יחידות:

לקאפקייקס:

-170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חמאה רכה)

-כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)

-חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)

-3 ביצים

-כפית תמצית וניל איכותית.

-3 כוסות קמח (420 גרם)

-1 וחצי כפית אבקת סודה לשתייה (4 וחצי גרם)

-3/4 כפית אבקת אפייה (2 גרם)

-3/4 כפית מלח (3 גרם)

-1 כפית קינמון (3 גרם)

-3/4 כוס ריוויון

-4 בננות גדולות בשלות חתוכות באופן גס ("צ'אנקים")

-כוס אגוזי מלך קלויים מצוננים, אפשר להשתמש גם בפקאנים (120 גרם)

-כוס שוקולד צ'יפס (מריר או לבן)

לציפוי:

-200 גרם חמאה רכה

-300 גרם אבקת סוכר

-4 כפות חמאת בוטנים

אופן הכנה:

לקאפקייקס:

מחממים תנור ל180 מעלות (אני מעדיף למאפינס ועוגות בחושות תוכנית סטטית) ומרפדים את השקעים בתבניות הקאפקייקס בעטרות נייר (מנז'טים)

-בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והסודה, המלח והקינמון ומערבבים היטב. מניחים בצד.

-בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות בינונית-גבוהה חמאה ואת שני סוגי הסוכר כ2-3 דקות עד לאיחוד מוחלט.

-מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה (לא מוסיפים ביצה עד שהקודמת נטמעה לחלוטין) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את תמצית הוניל.

-מחליפים לוו גיטרה, ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח עם הרויוון בשלוש פעמים (מתחילים בקמח, חצי מכמות הרוויון, שוב קמח, את החצי שנותר מהרוויון ומסיימים בקמח)

– מוסיפים את הבננות ומערבלים קצרות.

-באופן ידני מקפלים את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

-מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים בעזרת שתי כפות עד 3/4 מהגובה של השקעים מכיוון שהבלילה תופחת באפייה ואופים כ20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. אם התנור על תוכנית סטטית אין צורך לסובב את המגש. אם על טורבו מומלץ לסובב את התבנית לאחר מחצית מזמן האפייה. מצננים לחלוטין.

לציפוי:

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים חמאה, אבקת סוכר ואת החמאת בוטנים במהירות גבוהה כ5-7 דקות עד לקבלת קרם חמאה יציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הקאפקייקס.

צילום: כרמל סודרי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: