טארט גבינה ופירורי לוטוס ללא אפייה

טארט פירורי לוטוס וגבינת שמנת

טארט שמורכב מתחתית פירורית של לוטוס ומלית גבינת שמנת שלא דורשות אפייה ומכינים בצ'יק (עם שוקולד צ'יפס לבן שמוסיף את "אפקט הביס")

את מלית הגבינה מייצבים עם אינסטנט פודינג וניל- מה זה בעצם?

ישנם חומרים מסמיכים רבים שמשתמשים בהם באפייה ביניהם קורנפלור וקמח. כל אלו דורשים חימום והגעה לטמפרטורה מסויימת על מנת להתחיל לפעול ולהסמיך קרמים.

האינסטנט (instant, בתרגום חופשי- מיידי) פודינג פותח על מנת ליצור הסמכה ללא צורך בתהליך החימום.

נקעתם בלי לוטוס ויש לכם פתי בר בבית? אפשר ליצור משהו דומה מספיק ע"י טחינת הפתי בר עם 3-4 כפות סוכר חום כהה וכפית גדושה של קינמון ולהשתמש בזה בדיוק כמו עם הלוטוס במתכון.

מצרכים:

תבנית פאי מתפרקת (או עגולה) בקוטר 26.

-500 גרם עוגיות לוטוס טחונות במעבד מזון לאבקה (ניתן להשתמש בשיטה ה"מיושנת" ולרסק עם פטיש שניצלים או מערוך שהעוגיות בתוך שקית ובין שתי מגבות)

-200 גרם חמאה מומסת

– 2 גביעי גבינת שמנת (ניתן להחליף את אחד מהגביעים בגבינה רזה יותר)

-חבילת שמנת מתוקה אחת קטנה (250 מ"ל)

-חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

– שקית אבקת סוכר (100 גרם)

– כוס שוקולד צ'יפס לבן

אופן הכנה:

-מערבבים את פירורי העוגיות והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית ומכניסים להקפאה. בנתיים עוברים להכנת מלית הגבינה.

– בקערת מיקסר עם וו בלון מכניסים את כל הגבינה, השמנת להקצפה, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, תחילה מקציפים על מהירות נמוכה עד שהאבקות נטמעות בגבינה, ואז מעלים למהירות גבוהה עד לקבלת קרם מוקצף היטב (כ3-4 דקות)

– מקפלים את השוקולד צ'יפס לתערובת הגבינה.

– מוציאים את הקלתית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה. מיישרים.

-מקשטים מלמעלה עם פירורי לוטוס.

-מכניסים לקירור של לפחות 3-4 שעות עד שהעוגה מתייצבת לחלוטין והקלתית מתקשה.

בתאבון!! 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: