קאפקייקס-מאניה

כמה טוב לחזור!

אומנם הייתה לי הפסקה עם הבלוג, אבל בתחום האפייה- הייתי פעיל כמעט יותר מתמיד. אז אם כבר חוזרים, אז חוזרים עם קאפקייקס!

הראשון- קאפקייקס "קטיפה אדומה".למה הוא נקרא ככה? צבעו של קקאו איכותי הוא חום-אדמדם, ובאפייה נוצרת איזו ריאקצייה כימית שמשנה את צבע הקקאו לאדום עז. אנחנו נסתמך על הוספת צבע מאכל.

השני- קאפקייקס מתובל על טהרת הכתומים! גזר,בטטה ודלעת בחמאה חומה (חמאת "נואזט"). מה היא חמאה חומה? ובכן, זוכרים שדיברנו על "ריאקציית מיארד"? אם לא.. תציצו כאן. בקצרה: חלבונים וסוכר בחשיפה לחום יוצרים תגובה כימית שיוצרת השחמה ופיתוח טעמים. (לדוגמא: סוכר+חלב+חום= ריבת חלב) גם כאן- חלבוני החלב בחמאה וסוכר החלב (לקטוז) בחשיפה לחום גורמים לחמאה להשחים ולפתח טעם עם ארומה אגוזית מדהימה!

והציפויים על הקאפקייקס- אותה הגברת בשינוי אדרת: קרם גבינת שמנת עשירה.

אם אתם רוצים להעמיק קצת על עוגות בחושות. הציצו כאן!

קאפקייקס "רד ולווט":

מצרכים:

ל 24 יחידות.

150 גרם חמאה.

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

חצי כפית מלח

צבע מאכל אדום- 3-4 טיפות.

2 ביצים.

300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)

20 גרם קקאו (2 כפות)

6 גרם אבקת קקאו(2 כפיות)

6 גרם סודה לשתייה (2 כפיות)

300 גרם ריוויון (כוס ורבע)

15 גרם חומץ (כף)

לציפוי:

-200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

-200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות קטנות)

-שתי חבילות גבינת שמנת "פילדלפיה"

  • כפית תמצית וניל.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות, מרדפים במנז'טים תבנית לקאפקייקס.

-בקערה גדולה מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומניחים בצד.

-מערבבים את החומץ והריוויון בקערה ומניחים בצד.

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות בינונית את החמאה עם הסוכר והמלח עד לתערובת קרמית. (כ-3 דקות). מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומעבדים כ-5 דקות עד לתערובת תפוחה יחסית- לקראת הסוף מוסיפים את צבע המאכל.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את תערובת האבקות עם הנוזלים ב-3 פעמים. ( מתחילים בשליש קמח, מעבדים קצרות, מוסיפים חצי מכמות הנוזלים, מעבדים קצרות וחוזר חלילה עד לבלילה אחידה)
  • יוצקים לתבנית, כל שקע ממלאים כשלושת רבעי מגובהו מכיוון שהקאפקייקס תופחים. אופים 20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים כמה דקות בתוך השקעים, ואז מוציאים בזהירות על רשת לקירור מלא.

12002836_10203800639691024_352482038781099295_n

אופן הכנה לקרם:

  • במיקסר עם וו מקציף, מקציפים במהירות גבוההאת החמאה, הסוכר והוניל לתערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות בינונית, מוסיפים את הגבינה כף אחרי כף ולאחר שכל הגבינה הוטמעה מקציפים במהירות גבוהה עוד 3 דקות.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוץ עם צנתר משונן ומזלפים על הקאפקייקס רק אחרי שהם התקררו לחלוטין.
  • נשמר במקרר לארבעה ימים. מומלץ לאכול שהם בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.
  • קאפקייקס

קאפקייקס כתום:

מצרכים:

ל24 יחידות:

3 ביצים.

400 גרם סוכר. (2 כוסות)

240 גרם שמן קנולה (כוס)

100 גרם חמאה

320 גרם קמח (3 כוסות)

3 גרם סודה לשתייה (כפית)

6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

כפית קינמון

כפית אבקת ג'ינג'ר

חצי כפית אבקת ציפורן

חצי כפית אבקת הל

כפית מלח

80 גרם ריויוון (שליש כוס)

400 גרם כתומים מקולפים ומגוררים דק. (זה יוצר בערך 2 גזרים גדולים, בטטה אחת בינונית וחתיכה לא מאוד גדולה מדלעת.

לציפוי- אותו מתכון של הרד וולווט.

אופן הכנה:

מכינים את החמאה: בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית וממשיכים לבשל ולערבב עד שהחמאה מתחילה להעלות קצף לבן (זה ייקח בין 3-5 דקות), ממשיכים לערבב עד שעל הקצף הלבן שנוצר יתחילו לבצבץ נקודות חומות שיעידו שהחמאה השחימה. הפסיקו את הבישול וסננו את החמאה לקערה. ערבבו אותה עם השמן מהמתכון והניחו בצד לבנתיים.

בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח והתבלינים ומוסיפים את המלח. מניחים בצד.

  • מקציפים ביצים וסוכר במהירת בינונית-גבוהה עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ובזרם דק מוסיפים את תערובת השמן-חמאה עד לתערובת אחידה
  • מחליפים לוו גיטרה ובמהירות נמוכה מטמיעים את הריוויון.
  • מוסיפים את תערובת הקמח והתבלינים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה- לא להפריז בערבוב.
  • מקפלים ידנית בעזרת מרית את תערובת הירקות הכתומים המגוררים ומניחים את הבלילה מכוסה במגבת כרבע שעה.
  • מחממים תנור ל160 מעלות.
  • יוצקים כשלושת רבעי בלילה לכל שקע מרופד במנז'ט (הבלילה תופחת) ואופים כ20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
    • מצננים כמה דקות בתוך השקעים, ואז מוציאים בזהירות על רשת לקירור מלא.

להכנת הקרם- אותו אופן הכנה כמו ב"רד וולווט". בעזרת שקית זילוף עם צנתר עגול גדול לא משונן יוצרים תלוליות ובוזקים מעל אבקת קינמון מעורבבת עם מעט סוכר (יחס של כף קינמון על כף סוכר)

לשמור במקרר עד ארבעה ימים- מומלץ להביא לטמפרטורת החדר לפני האכילה מכיוון שאז הקאפקייקס במרקם המיטבי שלהם.

  • קאפקייקס גזר, בטטה וחמאה חומה קאפקייקס גזר, בטטה וחמאה חומה קאפקייקס גזר, בטטה וחמאה חומה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: