חלות!

אין ריח יותר טוב מריח של חלות לקבלת הסופ"ש!

לאחר מספר ניסיונות הגעתי למתכון הזה, החלה יוצאת לא מתוקה מדי ולכן אפשר להנות ממנה גם אם רוצים למרוח בנוטלה, או סתם לטבול בחריימה 😉

המתכון בס"הכ די פשוט, אבל יש כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם על מנת לקבל חלה במרקם הנכון- אוורירית ומדהימה:

א. שימוש בקמח לחם- ניתן לקנות קמח לחם מוכן, או "לחזק" את הקמח באבקת גלוטן.

ב. זמני לישה- לישת החלות מספיק זמן על מנת שיהיו מספיק חזקות. איך נבדוק? ע"י בדיקת החלון. הסברים באופן ההכנה. 🙂

ג. התפחה- זמני התפחה נכונים. התפחה מעטה מדי תתן מרקם דחוס, התפחת יתר תחליש את הבצק והוא עלול לקרוס.

*החלה חלבית אבל בקלות ניתן להפוך אותה לפרווה ע"י החלפת החמאה במרגרינה והחלפת החלב במים.

אז , זהו! עכשיו המתכון.

IMG_20160622_182231

לכמות של חלה אחת-

-250 גרם קמח לחם (או- קמח רב תכליתי+2.5 גרם גלוטן)

-25 גרם "שמרית" בגרגרים.

-35 גרם סוכר.

-ביצה+חלמון (גודל M)

  • -20 גרם חמאה רכה.
  • -20 גרם שמן קנולה.

-50 גרם חלב.

-50 גרם מים.

-3 גרם מלח.

-1 ביצה טרופה עם כף חלב\שמנת (למריחה על החלה לפני האפייה).

אופן ההכנה:

-בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח עם השמרים ומערבבים ביד עד שהשמרים מכוסים בקמח.

-מוסיפים את הסוכר ומערבבים ביד שוב.

-מוסיפים את הביצים, החמאה הרכה, השמן, המים והחלב ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק. מרגע שהבצק התאחד מוסיפים את המלח ומעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית כ8-10 דקות או עד לקבלת חלון במבחן החלון.

איך בודקים חלון?

מקמחים את הידיים קלות, תופסים חתיכת בצק ובעדינות מותחים את הבצק. המצב שאליו אנחנו רוצים להגיע זה שהבצק נמתח עד לקבלת בצק דקיק ומעט שקוף. אם הבצק נקרע מיד או נקרע במהלך הבדיקה, החזירו למיקסר לעוד דקה- שתיים ובדקו שוב.

IMG_20160617_141652

  • לאחר שהבצק מוכן, העבירו אותו לקערה משומנת קלות וכסו אותו בניילון בצורה רופפת בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. אל תנסו לעבוד איתו מיד לאחר הלישה מכיוון שהגלוטן "תפוס" ויהיה ממש קשה לעבוד איתו.
  • לאחר ההתפחה הראשונה הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות והוציאו לבצק את האוויר.
  • ליצירת חלה אחידה בגודלה שיקלו חמש חתיכות מהבצק במשקל של כ-98 גרם.
  • תכדררו כל חתיכה לכדור והניחו בשורה.
  • 20160622_115118

ועכשיו, התחילו מהכדור הראשון שהנחתם ונקנקו לצורת נקניק. ברגע שהבצק מתחיל להתנגד ולהתכווץ תעברו לכדור הבא וחוזר חלילה עד לקבלת נקניק בעובי יחסית דק בקוטר של בערך…. אצבע שמנמנה 😉 )

תקלעו את החלה. איך? מצאתי מדריך נחמד שמסביר על קליעת חלה מחמש רצועות (https://www.youtube.com/watch?v=R_8h_28Fybk) אפשר גם לקלוע משלוש ואז לשקול כל חתיכה לכ-164 גרם.

20160622_120058

מיד אחרי שהחלה קלועה הניחו אותה על מגש עם נייר אפייה ומרחו בביצה. כסו בשקית ניילון גדולה בצורה רופפת והניחו להתפחה. החלה אמורה כמעט להכפיל את נפחה, וכשנוגעים בה יש התנגדות קלה (אם לוחצים עם האצבע הבצק אמור לחזור באיטיות, אם הבצק חוזר מהר מדי הבצק עדיין חזק מדי ולא מספיק תפוח, ואם הבצק חוזר לאט מדי או לא חוזר בכלל החלה כבר חלשה ותפוחה מדי).

לפני האפייה מירחו שוב בביצה, ניתן לפזר שומשום.

אפייה בתנור שחומם מראש ל175 מעלות בין 15-17 דקות. עד שהחלה שחומה היטב מכל הצדדים. (סובבו את המגש במחצית זמן האפייה לאפייה אחידה)

20160622_155547

בתאבון!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: